www.shpirti.albanianforum.net
Kërko
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Tema Fundit
Shtypi i Shkruar
Menu Shpirti.net
December 2018
MonTueWedThuFriSatSun
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Calendar Calendar


Ngjitës chanserver

Shko poshtë

Ngjitës chanserver

Mesazh  Anxhela prej Fri Nov 26, 2010 7:57 pm

Komandat e meposhtme tregojne si te rregjistrosh dhe te mirembash nje dhome, keto komanda mund te shikohen edhe Online ne CHAT duke perdorur komanden /msg chanserv help *command*.


CHAN SERV - Servisi i dhomave te rregjistruara.

/cs register *channel* *passwd* *description* Rregjistron nje kanal ne Server. Qe ju te mund te perdorni kete komande duhet te keni nje Pseudonim te rregjistruar ne NICK SERV(me te cilin me pas do te rregjistroni dhomen, ku Serveri do ju njohe si FOUNDER i saj) dhe + duhet te jeni Operator ne dhomen qe do te rregjistroni (I pari perdorues qe futet ne dhome merr Auto/OP status nga Serveri ne dhomat e parregjistruara dhe i jepet mundesia ta rregjistroje ate duke u emeruar FOUNDER* i saj).

citim:
--------------------------------------------------------------------------------
Shembull:
/cs register Kurbeti nhs2368 Dhome Shqiptare Ben te mundur rregjistrimin e dhomes Kurbeti me fjalekalimin: nhs2368 dhe pershkrimin: Dhome Shqiptare.

--------------------------------------------------------------------------------

/cs identify *channel* *passwd* Ben te mundur njohjen tuaj nga CHANSERVER* si FOUNDER* per dhomen perkatese.
/cs set *channel* *option* *parameters* Vendos preferencat e dhomes qe mund te jene:

/cs set *channel* founder *newnick* Ndryshon FOUNDER*'in e dhomes. Pseudonimi i ri qe do te vendoset si FOUNDER duhet te jete i rregjistruar.
/cs set *channel* successor *nick* Nese Pseudonimi i FOUNDER c'rregjistrohet automatikisht per arsye te mos hyrjes/identifikimit ne server aksesi i tij per dhomen perkatesi i kalon Pseudonimit te vene ne kete komande. Gjithsesi nese Pseudonimi i vendosur si SUCCESSOR ka disa kanale te rregjistruara Serveri mund ta beje DROP(C'rregjistroje) dhomen e cila me pas behet perseri e lire per tu rregjsitruar nga perdorueset e tjere. Pseudonimi i vendosur si SUCCESSOR duhet te jete i rregjistruar.
/cs set *channel* password *passwd* Ndryshon fjalekalimin qe perdoret per tu njohur nga Serveri si FOUNDER* i dhomes.
/cs set *channel* desc *description* Vendos nje pershkrim te dhomes per vizitoret e cila shikohet ne informacionin e saj me komanden /cs info *#dhoma*.
/cs set *channel* url *address* Vendos nje adrese interneti e cila shikohet sa here qe dikush futet ne dhome ose kerkon informacion mbi dhomen.
/cs set *channel* email *address* Vendos nje adrese komunikimi(E-mail) e cila shikohet kur dikush kerkon informacion mbi dhomen.
/cs set *channel* entrymsg *message* Shkruan nje NOTICE(lajm,mesazh) pershendetjeje nga CHANSERVER* per te gjithe vizitoret qe futen ne dhome.
/cs set *channel* bantype *number* Vendos Masken e BAN(Nxjerrjes) e cila do te perdoret sa here qe CHANSERVER* i nevojitet. Menyrat e Maskes jane si me poshte:

citim:
--------------------------------------------------------------------------------
Shpjegim:
0 = *!perdoruesi@domain
1 = *!*perdoruesi@domain
2 = *!*@domain
3 = *!*perdoruesi@*.domain

--------------------------------------------------------------------------------

citim:
--------------------------------------------------------------------------------
Shembull:
/cs set kurbeti bantype 3 Vendos masken per BAN nga CHANSERVER: *!*perdoruesi@*.domain ne dhomen #kurbeti.
--------------------------------------------------------------------------------

/cs set *channel* mlock *modes* Vendos MODE/preferencat per dhomen tuaj te cilat mund te jene aktive, inaktive ose te lira. Preferencat per dhomen jane te njejta me komanden /mode *channel* + ose - ku (+) vendos nje opcion aktiv dhe (-) inaktiv. Sidoqofte nese deshironi qe keto preferenca te jene te lira te vendosen automatike nga Serveri perdorni komanden /cs set *channel* mlock. (Per me shume informacion per CS MODE/preferencat e dhomes shikoni online duke perdorur komanden /quote help chmodes).
/cs set *channel* keeptopic *on/off* Nese vendos kete opcion ON(aktiv) atehere Topiku dhomes mbahet mend edhe kur perdoruesi i fundit qe ndodhet ne kanal iken nga dhoma, qe ta c'aktivizoni kete vendos opcionin OFF(inaktiv).
/cs set *channel* opnotice *on/off* Nese ky opcion eshte aktiv atehere SERVERI do te dergoje nje NOTICE/Lajm sa here qe ne dhome perdoret OP/DEOP komanda.
/cs set *channel* peace *on/off* Nese ky opcion eshte aktiv atehere Operatoret nuk do mund te bejne KICK/DEOP/BAN ose te ndryshojne MODE/preferencat per nje Operator i cili ka te njejat ose me te larta nivele aksesi me te.
/cs set *channel* private *on/off* Nese ky opcion eshte aktiv atehere dhoma nuk do te shfaqet ne listen e Dhomave te Serverit e cila shikohet me komanden /cs list.
/cs set *channel* restricted *on/off* Kjo komande perdoret per te mbyllur perkohesisht dhomen per arsye modifikimi te saj, c'do Perdorues i cili nuk ka ACC do te behet KICK/BAN automatikisht nga Serveri sapo te futet ne dhome.
/cs set *channel* secure *on/off* Nese ky opcion eshte aktiv atehere vetem Perdoruesit te cilet kane rregjistruar dhe identifikuar Pseudonimin e tyre ne Server do te mund ti jipet ACC ne dhome.
/cs set *channel* secureops *on/off* Nese ky opcion eshte aktiv atehere Perdoruesit te cilet nuk jane ne listen e Operatoreve nuk do te mund te marrin OP status ne dhome.
/cs set *channel* securefounder *on/off* Nese ky opcion eshte aktiv vetem ai i cili identifikohet me Pseudonimin e FOUNDERIT do te mund te ndryshoje fjalekalimin,sucessor ose te c'rregjistroje dhomen, jo ato te cilet identifikohen me fjalekalimin e dhomes.
/cs set *channel* signkick *on/off/level* Nese ky opcion eshte aktiv atehere ne arsyen e c'do KICK do te jete Pseudonimi i Perdoruesit i cili jep komanden per te. Nese ju vendosni LEVEL atehere ato te cilet kane nje nivel me te larte se niveli i vendosur ne SIGNKICK LEVEL nuk do ti kene Pseudonimet e tyre ne arsyet e KICK.
/cs set *channel* topiclock *on/off* Nese ky opcion eshte aktiv atehere CHANSERVER nuk do te lejoje ndryshimin e Topikut pervec se me ane te komandes /topic.
/cs set *channel* xop *on/off* Aktivizon menyren e XOP Sistemit per CHANSERVER. Neqoftese ju perdorni kete sistem atehere ju duhet te menaxhoni listen e Akseseve ne dhome me ane te VOP/AOP/SOP komandave, ndryshe ju duhet ti menaxhoni ato me ane te Sistemit te Akseseve.

citim:
--------------------------------------------------------------------------------
Sygjerim
Nese ju ndryshoni sistemin tuaj te menaxhimit te Akseseve ne XOP c'do nivel me te cilin CHANSERVER ju njeh ne dhome do te ndryshoje keshtu qe ju nuk do te gjeni serish te njejtat nivele neqoftese riktheheni serish ne Sistemin e Akseseve.
--------------------------------------------------------------------------------

/cs AOP *kanali* Modifikon listen e Operatoreve ne dhome. Mundesite e kesaj komande jane:

/cs AOP *kanali* ADD *nick* Vendos nje Pseudonim ne Operator listen e dhomes.
/cs AOP *kanali* DEL *nick*/*entry-number* Heq nga lista e Operatorit pseudonimin e vendosur.
/cs AOP *kanali* LIST Tregon listen e Operatoreve.
/cs AOP *kanali* CLEAR Kujdes!! Kjo komande fshin te gjithe listen e Operatoreve.
/cs SOP *kanali* Modifikon listen e Operatoreve ne dhome. Mundesite e kesaj komande jane:

/cs SOP *kanali* ADD *nick* Vendos nje Pseudonim ne SuperOperator listen e dhomes.
/cs SOP *kanali* DEL *nick*/*entry-number* Heq nga lista e SuperOperatoreve pseudonimin e vendosur.
/cs SOP *kanali* LIST Tregon listen e SuperOperatoreve.
/cs SOP *kanali* CLEAR Kujdes!! Kjo komande fshin te gjithe listen e SuperOperatoreve.
/cs ACCESS *kanali* Modifikon listen e Niveleve ne dhome. Mundesite e kesaj komande jane:

/cs ACCESS *kanali* ADD *nick* *level* Vendos nje Pseudonim ne nivelin perkates te dhomes.
/cs ACCESS *kanali* DEL *nick*/*entry-number* Heq nga lista e niveleve pseudonimin e vendosur.
/cs ACCESS *kanali* LIST Tregon listen e niveleve.
/cs ACCESS *kanali* CLEAR Kujdes!! Kjo komande fshin te gjithe listen e niveleve.
Shenim: C'do perdorues i thjeshte shenohet me nivelin 0 nga Serveri nese nuk ndodhet ne listen e niveleve. Lista e Niveleve normale per nje dhome qe mund ti shenohen nje perdoruesi jane:

10 Nivel aksesi per te perdorur AKICK komanden dhe i jepet automatik Operator status nga serveri.
5 Automatik Operator status nga Serveri.
3 Automatik Voice nga serveri.
/cs LEVELS *kanali* Modifikon llojin e Niveleve ne dhome. Mundesite e kesaj komande jane:

/cs LEVELS *kanali* SET *type* *level* Mundeson ndryshimin e nje funksioni ose nje grupi funksionesh.
/cs LEVELS *kanali* "DISABLE/DIS" *type* Aktivizon ose jo nje funksion.
/cs LEVELS *kanali* list Tregon listen e niveleve.
/cs LEVELS *kanali* reset Rikthen funksionet ne nivelet normale.
/cs AKICK *kanali* Mundeson berjen automatike KICKBAN nga CHAN SERVER sa here qe te futen Pseudonimeve ose Adresave abuzuese ne dhome.

/cs AKICK *kanali* ADD *mask* *reason* Mundeson vendosjen ne listen e AKICK, arsyeja do te perdoret sa here qe CHAN Server do ti beje kick personit i cili futet ne kanal dhe ka identitet te njejte me masken e vendosur ne AKICK, nqs nuk vendoset arsye atehere SERVERI do ti beje kick me arsyen automatike: "You have been banned from the channel".
/cs AKICK *kanali* stick *mask* Kjo komande vendos nje BAN te perhershem ne dhome per ato qe kane te njejtin identitet me masken e vene, edhe nqs dikush nga Operatoret e heq kete BAN CHAN SERVER do ta vendose serish. (Sygjerohet perdorimi per Pseudonimet e rregjistruara).
/cs AKICK *kanali* unstick *mask* Fshin vendosjen e STICK(shpjegimi me siper).
/cs AKICK *kanali* DEL *mask* Heq nga lista e AKICK.
/cs AKICK *kanali* LIST Shikon listen e AKICK.
/cs AKICK *kanali* VIEW I njejti funksion me LIST.
/cs AKICK *kanali* ENFORCE Forcon AKICK per te gjithe perdoruesit qe kane te njetin identitet me masken ne liste.
/cs AKICK *kanali* CLEAR Kujdes ! Kjo komande i fshin te gjitha maskat ne liste.
/cs DROP *kanali* Ben te mundur c'rregjistrimin e dhomes nga CHAN SERVERI. (Kjo komande perdoret vetem nga FOUNDER i cili duhet te beje identifikimin e tij ne SERVER perpara).
/cs SENDPASS *kanali* Dergon fjalekalimin e dhomes tek adresa e e-mail'it te FOUNDER.

_________________

Nese rrezikon mund te humbasesh, nese nuk rrezikon ke humbur gjithesesi

WwW.Shpirti.albanianforum.net


avatar
Anxhela
WebMaster
WebMaster

Numri i postimeve : 184
Join date : 11/09/2010
Age : 36

Shiko profilin e anëtarit http://shpirti.albanianforum.net

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi