www.shpirti.albanianforum.net
Kërko

Display results as :

Rechercher Advanced Search

Tema Fundit
» pershendetje kur hyni dhe dilni nga forumi
Sun May 15, 2011 12:19 am nga r_3

» A E NJIHNI E KENI NDJER DASHURIN E VERTET???NESE PO...SI E KUPTONIE DINI QE ESHTE AJO DASHURIA E VERTET???
Fri Mar 04, 2011 3:56 am nga r_3

» te rejat nga sporti !
Mon Dec 27, 2010 7:09 pm nga r_3

» Pergjigjuni duke ber dhe nje pyetje ne vazhdim
Thu Dec 23, 2010 9:31 pm nga r_3

» te rejat rreth ekonomis shqipetare!
Wed Dec 22, 2010 9:30 pm nga r_3

» Sekreti I Vatikanit Dhe Historia E Popullit Shqiptar Pergjate Viteve
Mon Dec 20, 2010 3:33 pm nga r_3

» Champion Leauge
Sun Dec 19, 2010 10:42 pm nga r_3

» Kampionati Italian
Sun Dec 19, 2010 10:31 pm nga r_3

» Kampionati shqipetar
Sun Dec 19, 2010 10:26 pm nga r_3

Shtypi i Shkruar
Menu Shpirti.net
May 2012
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Calendar Calendar

Champion Leauge

Faqja 2 e 2 Previous  1, 2

Shiko temën e mëparshme Shiko temën pasuese Shko poshtë

Champions, përcaktohen verdiktet në 4 grupet e para

Mesazh  r_3 prej Thu Dec 09, 2010 2:12 am

Totenhemi, Interi, Shalke 04, Olimpiku i Lionit, Mançester Junajtid, Valencia, Barcelona dhe Kopenhageni janë tetë skuadrat e para që përfundimisht kanë siguruar një biletë për fazën e 1/8-ave në Ligën e Kampionëve.
Grupi A: Barazimi 3-3 në fushën e Tuentes i mjafton Totenhemin për të siguruar kreun e grupit, ndërkohë që disfata 3-0 në transfertën me Verder Bremenin i lë kampionët e Interit në vendin e dytë. Tuente në Ligën e Evropës, Verder Bremeni jashtë.

Grupi B: Shalke 04 e mbyll grupin si kryesuese, falë suksesit 2-1 në fushën e Benfikës që do të luajë në Ligën e Evropës. Vendi i dytë për Olimpikun e Lionit, që nuk shkoi më tepër se barazimi 2-2 përballë Hapoel Tel Avivit në shtëpi. Izraelitët mbeten jashtë.

Grupi C: Barazimi i vuajtur në sfidën me Valencian në “Old Traford” i mjafton Mançester Junajtidit të ruajë vendin e parë në grupin C. Gllasgou Rejnxhërsi në Ligën e Evropës, kurse turqit e Bursasporit, prej kohësh të eliminuar, siguruan sonte pikën e parë në Ligën e Kampionëve (1-1 ndaj Rejnxhërsit).

Grupi D: Asnjë surprizë: Barcelona e pati siguruar që në ndeshjen e parë kreun e grupit dhe sot bëri formalitetin përballë Rubin Kazanit (2-0). Skuadra ruse mbetet në Ligën e Evropës, ndërkohë që Kopenhageni kalon grupin në vendin e dytë duke lënë përfundimisht jashtë Panathinaikosin.

Liga e Kampionëve, takimet e fundit në grupet A, B, C dhe D:

Grupi A
Tuente 3 - 3 Totenhem
Verder Bremen 3 -0 Inter

Grupi B
Benfika 1 - 2 Shalke 04
Olimpik Lion 2 - 2 Hapoel Tel Aviv

Grupi C
Mançester Junajtid 1 - 1 Valencia
Bursaspor 1 - 1 Gllasgou Rejnxhërs

Grupi D
Barcelona 2 - 0 Rubin Kazan
Kopenhagen 3 - 1 Panathinaikos

r_3
Super Moderator
Super Moderator

Numri i postimeve: 793

Shiko profilin e anëtarit http://shpirti.albanianforum.net/portal.htm

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Shorti i Championsit në “gojën” e protagonistëve

Mesazh  r_3 prej Sat Dec 18, 2010 11:53 pm

Ja cilat kanë qenë reagimet e 16 skuadrave në Ligën e Kampioneve, pas shortit të djeshëm…
Inter - Bajern
Finalja e Madridit përsëritet në 1/8-t
Pasi kaloi tronditja e shortit, Interi dhe Bajerni i Mynihut kanë deklaruar se e pritën me kënaqësi përballjen për raundin tjetër. Këto dy skuadra janë finalistët e vjetshëm të Ligës së Kampionëve, ku Interi fitoi me dy golat e Diego Militos më 22 maj 2010 në “Santiago Bernabeu”.
Sulmuesi i Bajernit të Mynihut, Tomas Myler, ishte entuziast për ripërsëritjen e sfidës. “Ne kemi hesape për të larë me Interin”, ka thënë ai. “Duke qenë se do ta luajmë ndeshjen e dytë në fushën tonë, kam besim se do të fitojmë dhe do të kualifikohemi.” Trajneri Luis van Gal ishte optimist:
“Nuk mendoj se është short i keq, pasi i kemi të gjithë lojtarët që luajtën në Madrid në finale. Pronari i Interit, Masimo Morati, ka shtuar: “Eshtë short interesant. Bajerni mund të marrë hak për finalen e Championsit. Por do të presim të shohim se cila do të jetë gjendja e skuadrave në muajin shkurt.”
Arsenal - Barcelona
“Topçinjtë” kanë mundësinë e revanshit
Pep Guardiola ka paralajmëruar se do të jenë dy ndeshje të bukura ato kundër Arsenalit. “Vjet bëmë dy ndeshje të bukura falë stilit të ngjashëm të lojës së këtyre skuadrave. Forma e momentit nuk është e rëndësishme për këtë ndeshje, pasi do të luajmë në shkurt.
Arsenali ka lojtarë të shkëlqyer, si Nasri, Fabregas dhe Shamakh. Ndoshta nuk kanë fituar vitet e fundit, por janë me më të mirët. Ata vazhdojnë të luajnë mirë me stilin e tyre. Ata të detyrojnë të luash mirë në mbrojtje sepse mund të të fundosin.
” Trajneri i Arsenalit ka qenë i pranishëm në pesë përballje me Barcelonën. “Reagimi im është i thjeshtë: short i vështirë, por i mundshëm. Të gjitha skuadrat janë të vështira. Por avantazhi ynë është që do të jemi të përgatitur se çfarë na pret.
Duam të kualifikohemi dhe duhet ta mundim Barçën. Eshtë e vështirë? Po. Eshtë e mundshme? Po”, ka thënë Venger. Barcelona është sigurisht favorite, por as ata nuk do të donin të luanin me ne.”
Milan - Totenhem
Alegri: Mund të na shkonte më keq!
Pas suksesit kundër Interit në fazën e grupeve, Herri Redknap i Totenhemit do të ketë përballë në raundin tjetër skuadrën tjetër të Milanos, kuqezinjtë e Milanit. “Ata e kanë fituar shtatë herë këtë trofe, një rekord fantastik.
Ata janë në krye të ligës së tyre dhe për mua është një ndeshje fantastike dhe njëkohësisht sfidë e madhe për ne. Ata kanë lojtarë cilësorë dhe do të jetë një ndeshje drithëruese. Unë nuk i frikësohesha asnjë skuadre para shortit”, ka deklaruar Redknap, skuadra e të cilit do ta luajë ndeshjen e parë në transfertë.
Masimiliano Alegri, trajneri i Milanit, ka deklaruar: “Totenhemi është skuadër e mirë dhe e pamë kundër Interit. Por duke parë çfarë ofronte shorti, mund të na kishte shkuar edhe më keq. Por do të na duhet të bëjmë dy ndeshje të bukura që të kualifikohemi, sepse të gjitha skuadrat në këtë fazë janë të forta. Totenhemi luajti shumë mirë në fazën e grupeve dhe mund të jetë një skuadër shumë e rrezikshme në fazën me eliminim direkt.”

Lion - Real Madrid
“Merengesit” sfidojnë “macen e zezë”
Nëse hakmarrja është e ëmbël për dikë, atëherë për Iker Kasiljasin kjo vlen edhe më shumë pasi Realit i ra shorti të luajë kundër Olimpikut të Lionit në raundin tjetër të Championsit për të dytin vit radhazi. Vjet ata u eliminuan nga Lioni.
Presidenti i Lionit, Zhak Mishel Ola, ka thënë: “Madridi nuk është ai i vjetshmi dhe për ne do të jetë e vështirë të kualifikohemi, por do të përgatitemi sa më shumë të mundemi. Edhe ne do të jemi më të fortë. Fitorja kundër Madridit na dha krahë vjet dhe skuadra ka ende kujtime të bukura nga suksesi i vjetshëm.
” Ndërsa drejtori teknik i Realit të Madridit, Emilio Butragenjo, ka shtuar: “Para shortit po bisedoja me përfaqësuesit e Lionit dhe ata më thoshin se nuk donin të luanin kundër nesh. Por kështu thanë edhe vjet dhe në fund na eliminuan.
Tani është koha të ndreqim gabimin. Le të shohim se si do të jetë skuadra në atë moment të sezonit.” Reali nuk ka fituar asnjë nga gjashtë ndeshjet e luajtura kundër Lionit.
Marsejë - Mançester
Ferguson e njeh atmosferën në “Velodrome”
Sër Aleks Ferguson ka folur për “atmosferën fantastike” që pret të shohë në “Stade Velodrome” të Marsejës pasi Mançester Junajtidit i ra shorti me kampionët francezë për raundin tjetër.
“Marseja është e fortë në fushën e vet, me atmosferën e bukur dhe mbështetjen e madhe që marrin prej tifozëve. Në dy vitet e fundit kanë pasur përmirësime dhe mendoj se do të jetë një përballje e vështirë. Didië Deshamps është trajner i tyre dhe ata kanë edhe Gabriel Heinzen, ish-lojtarin tonë. Do të jetë bukur të luajmë kundër tyre”, ka thënë Ferguson.
Deshamp e di se është një short i vështirë dhe ka thënë: “Shorti është i mirë. Për ne do të jetë arritje të kualifikohemi, por duhet të presim shkurtin. Duhet të shfrytëzojmë shanset tona. Do të jetë si të sheshojmë një mal të lartë, prandaj duhet të kemi ritmin e duhur dhe të shpresojmë që ata të jenë në një ditë të keqe.”
Kopenhagen - Çelsi
Danezët nuk heqin dorë nga “mrekullia”
Kopenhagen shpreson se bilanci i mirë në fushën e tyre do t’i ndihmojë kundër Çelsit në raundin tjetër. Kjo ndeshje është shumë erëndësishme për trajnerin St le Solbaken.
“E presim me kënaqësi ndeshjen kundër një skuadre të madhe, me histori të madhe”, ka thënë trajneri norvegjez. “Eshtë mirë ta luajmë ndeshjen e parë në fushën tonë sepse po të luanim në “Stamford Bridge” të parën, ndeshja e dytë nuk do të kishte më vlerë. Ne nuk jemi mundur kurrë në fushën tonë as nga kampionë të tjerë.
” Trajneri i Çelsit i ka vlerësuar lart kundërshtarët danezë duke thënë: “Eshtë short i favorshëm, pasi shmangëm skuadrat e mëdha, por në Kopenhagen nuk do ta kemi të lehtë.
Eshtë e vështirë të luhet në atë fushë sepse kanë talente në skuadër. Ata kanë bërë disa ndeshje të mira në fazën e grupeve, madje barazuan edhe me Barcelonën. Liga e Kampionëve është synimi ynë këtë sezon.”

Valencia - Shalke
Rauli do të rikthehet kundërshtar në Spanjë
Raul Gonzalez mezi pret të kthehet në Spanjë tani që shorti vuri përballë Shalken me Valencian. Rauli është përshtatur mirë në Gjermani tashmë, duke shënuar edhe disa gola.
“Nuk do të jetë e thjeshtë, por personalisht kam kujtime të mira nga stadiumi i Valencias”, ka thënë Raul, i cili ka luajtur shumë ndeshje kundër tyre kur ishte në radhët e Real Madridit. Ndeshja e parë do të luhet në “Mestaja” më 5 shkurt, kthimi më 9 mars në “Gelsenkirchen”. Duke folur për shortin, dy trajnerët respektivë kanë qenë të kënaqur me sfidën që i pret.
“Eshtë një short tërheqës dhe në të njëjtën kohë i vështirë”, ka thënë Feliks Magat i Shalkes. Ndërsa trajneri i Valencias, Unai Emeri, ka shtuar: “Shalke përfaqëson një rival të fortë e kompetitiv.
Eshtë një short që na jep të gjithëve shpresë. Kemi kohën e mjaftueshme për të analizuar këtë ndeshje, por mbresa ime e parë është se do të jetë një përballje shumë e bukur.”
Roma - Shakhtjor
Ranieri premton një ndeshje të bukur
Trajneri i Romës, Klaudio Ranieri, pret të shohë një ndeshje të bukur mes Romës dhe Shakhtjorit në 1/8-at e Championsit. “Skuadra ukrainase luan futboll të bukur. Eshtë një skuadër me kualitete dhe ka lojtarë shumë të fortë fizikisht.
Unë nuk kam pasur preferenca para shortit, por e vetmja gjë që kërkoj është që të kem të gjithë lojtarët në formë atë ditë”, ka thënë Ranieri. Drejtori i përgjithshëm i Shaktjorit, Serhij Palkin, ishte më i qartë në analizën e tij.
“Kemi përballë një kundërshtar të fortë, por jam i kënaqur që shmangëm Milanin, Interin dhe Valencian”, ka thënë Palkin, dëshmitar i dy ndeshjeve të shkuara mes këtyre klubeve.
“Ne nuk kishim përvojë ndërkombëtare në takimin e parë mes nesh, të humbur 4-0 në Romë, kështu që nuk pritej të mundnim njërin prej klubeve më të mirë të Europës, edhe pse kishim disa lojtarë të mirë. Tani kemi përvojë dhe shpresoj se mund të kualifikohemi.”

r_3
Super Moderator
Super Moderator

Shorti i Championsit dhe ndeshjet do te luhen ne kto date

Mesazh  r_3 prej Sat Dec 18, 2010 11:56 pm

15 shkurt 2011

ora 20:45 Milan - Totenhem
ora 20:45 Valencia - shalke 04

16 shkurt 2011

ora 20:45 Roma = shaktar Doniesk
ora 20:45 Arsenal - Barcelona

22 Shkurt 2011

ora 20:45 København - Chelsea
ora 20:45 Lyon - Real Madrid

23 Shkurt 2011

ora 20:45 Marseille - Man. United
ora 20:45 Inter - Bayern

Ndeshjet e kthimit do te luhen ne kto data Smile

8 Mars 2011

ora 20:45 Roma Shaktar Donjesk
ora 20:45 Barcelona - Arsenal

9 Mars 2011

ora 20:45 Totenhem - Milan
ora 20:45 Shalke 04 - Valencia

15 Mars 2011

ora 20:45 Man. United - Marseille
ora 20:45 Bayern - Inter

16 Mars 2011

ora 20:45 Chelsea - Kopenhagen
ora 20:45 Real Madrid - Lyon

r_3
Super Moderator
Super Moderator

“Champions”: Inter-Bajern Mynih, rikthehet finalja

Mesazh  r_3 prej Sun Dec 19, 2010 10:42 pm

Në Nion të Zvicrës është hedhur shorti i fazës së eliminimit direkt të Ligës së Kampioneve. Për “Topcinjtë e Londrës” ndodhi ajo që kishte ´frikë´ trajneri Arsen Venger. Arsenali do të ketë përballë fuqinë më madhe aktuale të futbollit europian, skuadrën e spektaklit futbollistik, Barcelonën. Një ndeshje po ashtu intriguese do të jetë edhe përsëritja e finales së vitit të kaluar, ku kampioni në fuqi i kësaj gare, Interi, do të ketë përballë finalistin tjetër Bajern Mynih. Edhe Real Madridi do të ketë një rival të njohur nga gara e vitit të kaluar, Lionin, ndërsa ekipi tjetër spanjoll, Valencia, është caktuar përballë skuadrës gjermane të Shalke 04. Shorti i hedhur në selinë e UEFA-s, po ashtu ka nxjerrë Romën përballë Shakhtar Donetsk. Ndryshe nga Arsenali dhe Tottenhami, dy ekipet e tjera angleze në këtë garë do të kenë sfida më të lehta. Manchester United është caktuar të përballet me kampionin e Francës, Olimpik Marsejë, ndërsa Celsi do të ketë përballë Kopenhagenin.

Tetë sfidat e Ligës së Kampionëve:

Tottenham-Milan
Schalke-Valencia
Man Utd-Marseille
Barcelona-Arsenal
Bayern Munich-Inter
Chelsea-Copenhagen
Real Madrid-Lyon
Shakhtar Donetsk-Roma

Secila sfidë e dalë nga ky short do të zhvillohet në dy ndeshje, me sistemin vajtje-ardhje. Ndeshjet e para do të luhen më 15 dhe 16 shkurt 2011, por edhe me 22 dhe 23 shkurt 2011, ndërsa ato të kthimit konkretisht më 8 dhe 9 mars 2011, por edhe më 15 dhe 16 mars 2011.

r_3
Super Moderator
Super Moderator

Faqja 2 e 2 Previous  1, 2

Shiko temën e mëparshme Shiko temën pasuese Mbrapsht në krye

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi