www.shpirti.albanianforum.net
Kërko
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Tema Fundit
Shtypi i Shkruar
Menu Shpirti.net
January 2019
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Calendar Calendar


komanda per Operserver

Shko poshtë

komanda per Operserver

Mesazh  Anxhela prej Fri Nov 26, 2010 8:00 pm

Komanda Operserv
GLOBAL – Dergon nje mesazh te gjithe personave ne rrjet.
STATS - Tregon disa statistika te serverit.
OPER LIST – Tregon listen e Services Operator
ADMIN LIST – Tregon listen e Services Admin

Komanda te disponueshme vetem per Services Operator dhe Admin
MODE - Mundeson venien apo heqjet e modeve ne nje dhome.
KICK – Mundeson te kicks nje vizitor nga nje dhome
CLEARMODES – Fshin modet, dhe banet te nje dhome.
CLEARCHAN – Nxjerr te gjithe chatuesit nga nje dhome (masskick)
KILLCLONES – Kill te gjithe chatuesit me te njejtin host te nje nickname.
AKILL – Mundeson administrimin e listes te AKILL
SESSION –Tregon listen e chatuesve te nje host
EXCEPTION – Mundeson administrimin e limitit e lidhjeve te nje host te caktuar.
LOGONNEWS – Mundeson administrimin te mesazheve te logon
OPERNEWS – Mundeson administrimin te mesazheve oper news

Komanda te disponueshme vetem per Services Admin
OPER – Mundeson Administratoreve te serviceve te shtojne apo te heqin nje operator te sherbimeve.
JUPE – Mundesoon te shkeputesh nje server, dhe nuk e lejon te rilidhet.
RAW – Mundeson dergimin stringhe RAW server’it.
SET – Mundeson impostimin te disa opcioneve te Services.
UPDATE – Mundeson shpetimin e database te sherbimeve ne server.
SHUTDOWN – Mundeson killimin e sherbimeve duke shpetuar database.
QUIT – Mundeson killimin e sherbimeve pa shpetuar datebase.
RESTART – Mundeson ristartimin e sherbimeve duke shpetuar database.
SU – Mundeson te futesh ne privilegjet e Super User.

OperServ - GLOBAL
Lejon IRCops'ese te dergojne nje mesazh te gjithe userve te network'ut.
Ky mesazh dergohet me nick Global.
./msg OperServ GLOBAL mesazhi

OperServ - STATS
Lejon IRCops te veshtrojne statistikat e rrjetit.
./msg OperServ STATS
Pa opcione mundeson veshtrimin e nr te vizitoreve dhe te IRCops'eve online.
./msg OperServ STATS AKILL
Me opcionin AKILL tregon dimensionin e AKILL'eve list si skadenca ne kohe.
./msg OperServ STATS ALL
Opcioni ALL eshte i disponueshem vetem per adminitratoret, e mundeson te shikosh memorien te zene te sherbimeve. Eshte mire mos te perdoret shpesh pasi bllokon per pak sherbimet.

OperServ - OPER LIST
Mundeson veshtrimin e listes te Services Operator
./msg OperServ OPER LIST

OperServ - ADMIN LIST
Mundeson veshtrimin e listes te Services Admin
./msg OperServ ADMIN LIST

OperServ - KICK
I lejon IRCop'eve te kick'in nje user nga nje dhome. Funksionon si komanda /KICK. Mesazhi i Kick'ut do te kete brenda dhe emrin e IRCop'it.
./msg OperServ KICK #dhoma nick arsyeja

OperServ - CLEARMODES
Fshin modet (i,k,l,m,n,p,s,t) si dhe banet e nje dhome.
./msg OperServ CLEARMODES #dhoma

Nese i jipet opcioni ALL ben deopp dhe i heq +v te gjitheve.
./msg OperServ CLEARMODES #dhoma ALL

OperServ - CLEARCHAN
Leviz te gjithe userat nga nje dhome (masskick).
./msg OperServ CLEARCHAN #dhoma

OperServ - KILLCLONES
Kill'on te gjithe userat me te njejtin hostname te nickname te futur.
Nje AKILL perkohesisht, i formatit *@host, mundeson qe Klonet te mos lidhen menjehere.
./msg OperServ KILLCLONES nick

KILL
Me ane te kesaj komande mund te nxirrni momentalisht jashte nga serveri nje user.Kill behet gjithmone me nick.
./operserv kill nick arsyea

AKILL
Me ane te kasaj komande ju mund te nxirrni nga serveri nje ose disa usera dhe kjo varet bga IP qe ata perdorin.Akill behet gjithemone me IP ose me Host ose dhe me ident asnjehere me nick.Akill pak a shume eshte I njashem me akick per nga menyra e vendosjes vetem se nuk maskohet si akick dhe eshte me kohe ose permanent.
./Akill *@ip ose host Arseya Koha

Tani ju mund te vendosni nje akill me kohe nga 0 deri sa te doni ju .N.q.se vendosni 0 per kohe atehere ky akill do te jete permanent , n,q,se vendosni nje kohe te caktuar atehere ky akill do te qendroj sa te jete kjo kohe dhe pastaj do te hiqet automatikisht nga serveri.N.q.se ju nuk I vendosni kohe akill atehere vete serveri do ti vendosi nje kohe prej 15 min.
Akill pervec hosteve apo IP mund te behen edhe identet.

./Akill *ident@* arsyea koha
Ne kete rast te gjithe ata usera qe kan identin guest do te shkeputen nga serveri .

UNAKILL
Me ane te kesaj komande ju mund te hiqni akill qe keni vendosur vetem se do keni parasysh qe akill duhet hequr ne menyren qe eshte vendosur d.m.th me te njeten mask.
./Unakill *@ip ose host ose
./Unakill *ident@*

Kline
Kjo komand eshte e njgashme me akill dhe vendoset ne te njeten menyre si dhe per akill..
./kline *@ip ose host Arsyea kohe

UNKline
Kjo komand sherben per te hequr nje kline qe mund te kesh vendosur .eshte njesoj si unakill.
./unkline *@ip ose host

SHUN
Kjo komand sherben per ti bere nje useri shun d.m.th kur ju aplikoni kete komand mbi nje user ky qendon ne server vetem se nuk mund te beje asnje komand nuk mund te hapi ansje kanal nuk mund te flasi ne pv nuk mund te beje identify etj etj , e vetmja gje qe ky mund te beje eshte /ping $me .Shun si edhe komanda kill behet vetem me nick te perdoruesit.
./shun nick arsyea

UNSHUN
Kjo komand heq nje shun qe mund te keni vendosur ju ..
./unshun nick

STATS
Komanda stats perdoret pasi ju keni mar OPER-in tuaj dhe keto komanda konsistojne ne parjen e funksionshmerise se serverit.
./stats k - Me ane te kesaj komande secili nga IRCOP mund te shikoj gjendjen e akilleve , kline , zline qe mund te kete serveri.

./stats q - Me ane te kesaj komande secili nga IRCOP mund te shikoj gjendjen e Qline d.m.th nick te rezervuar.

./stats u - Me ane te kesaj komande secili nga IRCOP mund te shikoj sesa kohe ka serveri UP .

./stats o - Me ane te kesaj komande seicli nga IRCOP mund te shikoj liten e ircop te serverit.

./stats c - Me ane te kesaj komande secili nga IRCOP mund te shikoj se kush server eshte I linkuar dhe ne cfare porte eshte.

KESHILLE
Pas marjes nga ju te IRCOP do tu keshilloja qe te benit kete komand :
./umode +ctkX

umode +c : Kjo te jep mundesine te shofesh te gjithe hyrjet dhe daljet e userave ne sever.
Umode +t : Kjo te jep nje report kur dikush nga userat ben komandat /links ose /list apo /admin etj.
Umode +X : kjo te jep mundesine te shofesh full IP ose Host kur ju beni /ns info nick apo shifni banlisten e kanaleve.
Umode +k : Kjo te jep mundesine te shofesh te gjithe killet akillet kline apo zline qe behen ne server.

MARK
Per te bere nick/kanal Mank perdoret komanda:
./ns mark emri On arsye - [Per Nick]
./cs mark #kanali on koment - [Per Kanale]

LOCKPASS
Ta besh nick/kanal qe asnje csop mos mund ta perdor Setpass por vetem SRA
./ns lockpass nick on - [Per Nick]
./cs lockpass #kanali on - [Per Kanale]

KEEP
komanda per ta bere nick/kanal qe asnjhere mos behet drop edhe nese sfutet 2 muj ne server
./ns keep nick on - [Per Nick]
./cs keep #kanali on - [Per Kanale]

OperServ - LOGONNEWS
Editon dhe tregon listen e mesazheve te logon. Kur nje user lidhet, keto mesazhe do ti dergohen. Megjithate jo me shume se 3 mesazhe do i dergohet, kjo per te evituar flood'imin userit. Nese jane me shume se 3 mesazhe logon do ti dergohen vetem 3 me te fresket (te rinj).
./msg OperServ LOGONNEWS ADD teksti
(Shton nje mesazh LogOn)

./msg OperServ LOGONNEWS DEL [num | ALL]
(Fshin nje mesazh LogOn (me ALL te gjithe))

./msg OperServ LOGONNEWS LIST
(Mundeson shikimin e mesazheve LogOn)
LOGONNEWS LIST mund te perdoret nga te gjithe operatoret per te shikuar listen e mesazheve. ADD dhe DEL mund te perdoren vetem nga administratoret e Sherbimeve.

OperServ - OPERNEWS
Editon dhe tregon listen e oper news. Kur nje user ben komanden e Oper (/OPER), keto mesazhe do ti dergohen.
./msg OperServ OPERNEWS ADD teksti
(Shton nje mesazh OperNews)

./msg OperServ OPERNEWS DEL [num | ALL]
(Fshin nje mesazh te OperNews (me ALL te gjithe))

./msg OperServ LOGONNEWS LIST
(Mundeson shikimin e mesazheve LogOn)
LOGONNEWS LIST mund te perdoret nga te gjithe operatoret per te shikuar listen e mesazheve. ADD dhe DEL mund te perdoren vetem nga administratoret e Sherbimeve.

OperServ - OPERNEWS
Editon dhe tregon listen e oper news. Kur nje user ben komanden e Oper (/OPER), keto mesazhe do ti dergohen.
./msg OperServ OPERNEWS ADD teksti
(Shton nje mesazh OperNews)

./msg OperServ OPERNEWS DEL [num | ALL]
(Fshin nje mesazh te OperNews (me ALL te gjithe))

./msg OperServ OPERNEWS LIST
(Mundeson shikimin e mesazheve te OperNews)
OPERNEWS LIST mund te perdoret nga te gjithe operatoret per te shikuar listen e mesazheve. ADD e DEL mund te perdoren vetem nga administratoret e Sherbimeve.

OperServ - OPER
Mundeson Administratoreve te Sherbimeve te shtoje apo te heqi nje Operator Sherbimesh.
./msg OperServ OPER ADD nick
(Shton nje Operator te Sherbimeve)

./msg OperServ OPER DEL nick
(Fshin nje Operator te Sherbimeve)

./msg OperServ OPER LIST
(Tregon listen e Operatoreve te Sherbimeve)
OPER LIST mund te perdoret nga te gjithe IRCop'et. ADD e DEL mund te perdoren vetem nga Administratoret e Sherbimeve.

./msg OperServ SET SUPASS Password
Imposton password'in per komanden SU.
Ky opcion mund te perdoret vetem nga Super te Sherbimeve.

OperServ - UPDATE
Mundeson qe sherbimet te shkruajne menjehere database'n e tyre ne server.
./msg OperServ UPDATE

OperServ - SHUTDOWN
Mundeson qe sherbimet te shuhen duke shpetuar database.
./msg OperServ SHUTDOWN

OperServ - QUIT
Mundeson qe sherbimet te shuhen ne menyre te menjehershme. Database nuk shpetohet. Kjo komande duhet te perdoret vetem ne rastin se ekzistojne probleme te shkruash te dhenat ne diskun fiksuar.
Per nje shutdown normal perdoret SHUTDOWN .
./msg OperServ QUIT

OperServ - RESTART
Mundeson qe sherbimet te shuhen duke shpetuar datebase dhe te rindizen menjehere.
./msg OperServ RESTART

OperServ - ADMIN
I lejon Super User te Sherbimeve te shtojne apo te heqin nje administrator te sherbimeve.
./msg OperServ ADMIN ADD nick
(Shton nje Administrator te Sherbimeve)

./msg OperServ ADMIN DEL nick
(Fshin nje Administrator te Sherbimeve)

./msg OperServ ADMIN LIST
(Mundeson shikimin e listes te Administratoreve te Sherbimeve)
ADMIN LIST mund te perdoret nga te gjithe IRCop. ADD e DEL mund te perdoren vetem nga Super User.

_________________

Nese rrezikon mund te humbasesh, nese nuk rrezikon ke humbur gjithesesi

WwW.Shpirti.albanianforum.net


Anxhela
Anxhela
WebMaster
WebMaster

Numri i postimeve : 184
Join date : 11/09/2010
Age : 36

Shiko profilin e anëtarit http://shpirti.albanianforum.net

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Komandat ne IRC - Per te Gjith

Mesazh  r_3 prej Thu Dec 09, 2010 5:34 am

Kjo eshte nje pjese e trajnimit qe mbulon te gjithe userat me komandat e CHANSERV,NICKSERV,MEMOSERV dhe te gjitha hallkat per perdorimin e komandave ne MalesiaChat !


Rregjistrimi i nje Kanali
./cs register #kanali passwordi dhe Titulli i kanalit
Titulli i kanlit duhe te reflektoj per c'fare eshte kanali dhe do te behet i dukshem ne infon e kanalit. Vini re: Krijusi i Kanalit duhet te perdori e-mail adres te vlefshme ne infon e Pseudonimit dhe passwordi mund te dergohet me e-mail nga csop nqs ti e kerkon.

Identifikimi
./cs identify #kanali passwordi
Kjo komand duhet te behet c'do here qe krijuesi i kanalit do te bej ndryshime ne kanal. ChanServ zakonisht do tju informoj se ju duhet te identifkoni ne fillim.

Informacion
./cs info #kanali
Kjo komand eshte e ngjashme me ate te /ns info nick, por perdoret per te marre informacione rreth kanalit. Komanda e informacionit tregon Krijuesin e kanalit, kur eshte rregjistruar, kur ishte operatori fundit, Topikun, modelock, opsionet dhe Nivelin e memove, Url-n e kanalit, etj.

Access/ACC
./cs access #kanali pseudonimi ose /cs acc #kanali pseudonimi
Keto dy komanda jane te ngjashme, Keto i japin te drejten nje useri te kontrolloj se c'fare accessi ka nje user tjeter ne c'do kanal. Keto dy komanda duhet te perdoren kur ju jeni Online.

Drop
./cs drop #kanalin
Kjo komand perdoret per te hedhur posht nje kanal te rregjistruar nga ju, por ju duhet te identifikoni te ChanServ me passwordin e kanalit, Pra me kete komand te gjithe userat qe kane access ne kanal do te fshihen dhe nuk do te jene me Status.

Why
./cs why #kanali Pseudonimi
Kjo komand eshte e ngjashme me Access/ACC, Sidoqoft kjo do tju tregoje juve nje gje te vecant, pra do tju tregoje juve Pseudonimin e personit qe ka Status. Shembull : ChanServ- anonymous has SuperOp access to #shqiperia, because they have identified for the nickname anonymous which is on the channel SOp list. Per te perdorur kete komand ju duhet te jeni (founder/sop/aop/vop/uop)

OP/VOICE user
(op): /cs op #kanali pseudonimin
(voice): /cs voice #kanali pseudonimin
Ju mund te op-ni nje user vetem nqs OpGuard eshte OFF. Nqs Opguard eshte ON useri do te behet deop nga Chanserv.

DEOP/DEVOICE user
(op): /cs deop #kanali pseudonimi
(voice): /cs devoice #kanali pseudonimi
Keto dy komanda do te bejne deop nje user ode devoice.

UNBAN
./cs unban #kanali
UNBAN komand eshte e ndaluar kohet e fundit dhe me ate komand Chanserv do te levizi vetem Bannet qe ndikojne mbi ty.

INVITE
./cs invite #kanali
Nqs ti je uop ose me access me te madh ne ate kanal qe eshte bere +i (vetem te ftuar) ti mund te perdoresh komanden e lart permendur, Chanserv te lejon ty te futesh ne kanal
Ti nuk mund te ftosh usera te tjere me ane te chanservit.

MDEOP
./cs mdeop #kanali
Kjo komand do tju lejoj juve te beni nje masse deop ne kanal por ti duhet te jesh i vetmi user me access te madh ne ate kanal se pshm : -ChanServ- Another user (anonymous) currently outranks you in the channel, and you may not use MDEOP.

MKICK
./cs mkick #kanali Kjo komand do te bej te mundur Nxjerrjen jasht te te gjithe userave, Ju do te vini re qe Chanserv do te ndryshoj Kanalin ne : +ilb *!*@* per nje epriudh te shkurter kohe. Aop mund ta perdorin kete komand por ata duhet te jene me te medhenjt per momentin ne kanal ne te kundert Do tju dali mesazhi nga Chanserv sic e permenda dhe pak me lart.

Count
./cs count #kanali
Kjo komand do tju tregoje juve se sa sop/aop/vop/uop/akicks Jane ne kanal. Kjo komand perdoret vetem nga user qe kane access ne ate kanal.

SET
Chanservi i jep Krijuesit te kanalit shume opsione per kontrollomin e kanalit por me perpara ai duhet te identifikoj kanalin me password per te vendosur komandat e meposhtme:
Mlock Ident Topiclock Keeptopic
Autovop Restrict Founder Memolevel
URL Desc Email Passwd
Opguard

SET FOUNDER
./cs set #kanali FOUNDER
Kjo komand do ndryshoj krijuesin e kanalit. Krijuesi i vjeter duhet ti japi passwordin Krijuesit te ri perpara se te perdorni komanden.

SET PASSWD
./cs set #kanali PASSWD passwordi
Kjo komand do te bej te mundur nderrimin e passwordit. Por ju duhet te identifikoni kanalin ne radhe te pare. Minimumi passwordit eshte me 6 shkronja/numra/apo shenja qofshin.

SET DESC
./cs SET #kanali DESC pershkrimi
Kjo komand do te nderoj pershkrimin e kanalit kur userat te bejne /cs info #kanali.

SET URL
./cs SET #kanali URL url
Kjo komand do te nderoj url-n tuaj dmth websitin e kanali. Ju mund te ndryshoni URL-n duke perdorur /cs SET #kanali URL <enter>

SET MEMOLEVEL
./cs SET #channel MEMOLEVEL founder/sop/aop/vop/uop
Kjo komand i lejon Krijuesit te kanalit te lejoj se kush nga lista e kanalit te marri memo.

SET MLOCK
./cs set #kanali MLOCK +/- modes (ose mlock off)
Kjo komand i lejon Krijuesit te kanalit te nderoj modet e kanalit. Ato mund te mbyllen on ose off varet nga c'fare specifikon ti. PSHM: /cs set #beginner MLOCK +rtn-k. Ju nuk mund te levizni mode +r eshte nje kanal i rregjistruar, dhe anasjelltas ti nuk mund te mbyllesh kanalin +k, l dhe O. Nje list e modeve te kanali do tju shfaqet nqs beni: /hs cmodes.

SET IDENT
./cs set #kanali IDENT on/off
Kjo komand ben Chanservin te injoroj NickServin listen e accesseve, dhe te ben te gjithe Operatoret te identifikohen perpara se te marrin status.

SET OPGUARD
./cs set #kanali OPGUARD on/off
Kjo komand eshte per te siguruar kanlalin dhe per mos te lejuar njerezit te marrin Op ne ate kanal pa u identifikuar dhe pa qene ne access list, ose ata do te behen deop nga Chnaserv.

SET RESTRICT
./cs set #kanali restrict on/off
Kjo komand nuk lejon asnje user te hyj ne kanal pa patur access nqs ata nuk jane ne access list do te behen ban automatikisht nga Chanserv.

SET TOPICLOCK
./cs set #kanali TOPICLOCK founder/sop/aop/off
Kjo komand lejon nderrimin e topicut sipas venjes se modeve nga Krijusi kanalit, Kjo komand gjithashtu ben pjese dhe KEEPTOPIC qe ruan topicun e fundit.

SET KEEPTOPIC
./cs set #kanali KEEPTOPIC on/off
Kjo komand urdheron Chanservin te ruaj topicun e fundit qe ka qene ne kanal, nqs ju provoni te nderoni topicun dhe kjo komand eshte ON, Chanserv do ta ndryshoj topicun menjehere ne ate te fundit.

SET EMAIL
./cs set #kanali EMAIL i-am@home.com
Kjo komand ju lejon juve te bashkangjitni nje e-mail adress ne infon e kanalit, Sapo te vihet e-mail adressa nuk mund te hiqet asnjehere.

SET AUTOVOP
./cs set #kanali AUTOVOP on/off
Kjo komand do te ngrej ne +voice te gjithe userat qe do te futen ne ate kanal, userat qe jane ne uop/aop/sop list nuk do te behen +voice nga Chanservi, Nqs ju beheni kick/ban nga kanali ju nuk mund te ftoni veten tuaj prap brenda.

CHANNEL ACCESS LISTS
Chanserv i lejon Krijuesit te kanalit te kontrolloj dhe ta mbaj listen e userave qe kane access ne kanal. Keto jane 4 komanda qe mbajne listen.
ADD - Ju shton ne list
DEL - Ju heq nga lista
Wipe - I heq te gjitha nga lista
List - Te tregon Listen
Vetem founderi ka te drejte te levizi add/del/wipe Sop list. Sopet kane te drejte te add/del/wipe aop/vop/uop/akick lists. Shembull: /cs sop #kanali add nick ose /cs aop #kanali del nick

UOP
Uop-et ose Userop do te vihen +u kur ata hyjne ne kanal por nuk do te kene nje simbol nga nicku qe do te thote qe ate jane ne access list, Ata sidoqofte mund te marrin memo, te hyjne ne kanal, te ftojne veten, dhe te jene ne gjendje te shikojne te gjithe listen e kanalit, ata nuk mund te shkruajne kur kanali eshte +m, Sidoqofte ata mund te ndrsyhojne modet e tyre por vetem kur kanali eshte +d.

VOP
Vop ose Voice do te behen automatikisht +v, ata do te duken qe jane + sapo te hyjne ne kanal.Ata sidoqofte mund te marrin memo, te hyjne ne kanal, te ftojne veten, dhe te jene ne gjendje te shikojne te gjithe listen e kanalit, Dhe jane ne gjendje te flasin kur kanali eshte +m dhe mund te ndryshojne nickune e tyre kur kanali eshte +d. Ata nuk mund te perdorin kick/ban.

AOP
Aops ose Operatoret
Aops do te behen automatikisht +o nga chanservi dhe do te njifen nga shenja @ sapo te hyn ne kanal. Operatoret jane ne gjendje te kickin te bannin njerez dhe te kontrolloj modet e kanalit, Ata gjithashtu mund te hyn ne nje kanal qe eshte restricted mund te marrin memo, te hyjne ne kanal, te ftojne veten, dhe te jene ne gjendje te shikojne te gjithe listen e kanalit, Dhe jane ne gjendje te flasin kur kanali eshte +m dhe mund te ndryshojne nickune e tyre kur kanali eshte +d per te ndryshuar nickun.

SOP
Sop ose SuperOperator do te behen direkt +o ne kanal dhe do te njifen nga shenja @ perpara
Sop-et mund te shtojne dhe te heqin uops, vops, aops and akicks. Ata gjithashtu kane te drejtat te kontrollojne kanalin me mire se Operatoret.

FOUNDER
Vetem Krijusit e kanalit mund te shtoj ose heqi nje SOP, c'do user mund te heqi veten nga nje lista e nje kanali.
./cs sop #kanali add/del nick
./cs sop #kanali wipe/list
Krijusi ka te drejten te nderoj c'do gje ne kanal pasi ata te identifikohen te Chanservi me passwordin e kanalit. Krijuesi nuk mund te shtoj nickun e tij ne asnje vend, si pshm Sop.
Pra ne fillim Krijuesi duhet te identifikohet me passwordine kanalit.

AKICK
Chanserv mban akicket ose listen e akickeve, dhe kur nje user eshte ne akick list dhe ai futet ne kanal do te nxirret automatikisht jasht nga chanserv, me nje arsye te opcionale, Arsyeja mund te shtohet mbas akickut qe vijon nga, ident@hostmask, ose nick!*@* me pak fjale duke perdoru masken e bannit.
./cs akick #channel add *!*ident@hostmask (arsyeja)
./cs akick #channel del *!*ident@hostmask
./cs akick #channel wipe
./cs akick #channel list
Shume nga komandat e Chanservit mund te provohen jasht kanalit. Kjo eshte shume efektive kur ke te besh me hackers ose Take-Overs ose me Flood bot. Me te gjitha keto komanda ne mund te mbajme kanalet tone te sigurte nga (TakeOversat).
r_3
r_3
Super Moderator
Super Moderator

Numri i postimeve : 793
Join date : 13/09/2010
Age : 31

Shiko profilin e anëtarit http://shpirti.albanianforum.net/portal.htm

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kapitulli 2 - NICKSERV

Mesazh  r_3 prej Thu Dec 09, 2010 5:36 am

REGISTER
Aty jane 4 komanda qe duhen bere patjeter kur ti rregjistron nje nick dhe ta besh ate te sigurt qe mos ta perdori njeri ne mungesen tende.
./ns register Password Email
./ns set protect on ...nickserv ndryshon nickun tuaj ne Guestxxxxx pas 60secs.
./ns set secure on ...Detyron nje user te identifikoj nickun.
./ns access wipe ...Fshin te gjitha accesset e tuaj ne list ...bashk me secure on. Kjo eshte menyra me e mire per te ndaluar te tjeret te perdorin nickun tuaj.

SET
Tani qe pseudonimi eshte i sigurt... ti mund te shtosh disa gjera pseudonimit tend me komandat qe vijojne me posht.

Password Protect URL
NoMemo Email ShowEmail
Mlock Secure Mreceipts
Mforward Field Authorize

SET PASSWD
Per shume arsye ne ndryshojme passwordin e nickut tone.
./ns set passwd password.
Useri duhet te identifikohet ne Nickserv per nickun qe po perdor perpara se te ndryshoj passwordin. Eshte me e sigurt te perdorni nje alpha/numer password per me shume siguri.
Passwordi duhet te kete te pakten 6 karaktere.

SET PROTECT
Kjo komand detyron nickservin te ndryshoj nje user ta pa autorizuar ne guestxxxxx pas 60secondash nqs ata nuk identifikohen.
./ns set protect on.
Ju gjithashtu mund te perdorni HIGH protect per nickun tuaj, ku nje user do te kthehen ne Guestxxxxx menjehere. Por ju duhet te identifikoheni ne nickserv perpara se te perdorni nickun.
./ns set protect HIGH on

SET URL
Vendosja e nje URl-je ka kuptimin e venies te nje webpage ne infon e nickut tuaj /ns info
./ns set url http://myhomepage.com
Per te hequr url-n nga nicku juaj, perdor : /ns set url <ENTER>

SET NOMEMO
Ju keni nje opsion te refusoni memot nga userat. IRCop-et e kalojne kete opsion.
./ns set nomemo on/off
Derguesi do te informohet nqs useri do ose jo te marri memo.

SET AUTHORIZE
Ju keni nje opsion qe do refuzoj nga shtimi juaj ne access ose listen e miqeve, deri sa useri merr permitin tuaj ne radhe te pare.
./ns set authorize chanlists on/off
./ns set authorize buddy on/off

Nqs dikush mundohet tju shtoj ne listen e nje kanali ose ne listen e miqeve, nderkohe qe autorizimi eshte vene ne nickun tuaj, ata do te informohen menjehere. Ti do te marresh nje mesazh ne sistem. Nqs ti ke deshire ta pranosh kerkesen e tyre: /ns auth accept 1 ata do te informohen qe ti e pranove kerkesen e tyre.
(Me shume informacione per Auth komand do tju flasim me vone.)

SET EMAIL
Ju gjithashtu mund te shtoni e-mail ne infon e nickut tuaj dhe ne rast humbje passwordi eshte e vetmja menyre duke derguar e-mail te csops#webchat.org ose ne #operhelp .

SET SHOWEMAIL
Ju keni gjithashtu opsionin per te treguar ose fshehur e-mail adressen tuaj /ns info fshije
./ns set showemail on/off

SET MLOCK
Nje user ka nje shume te madhe modesh qe mund te ndihmojne per tu vene ne nickname, nje list e tyre eshte e vlefshme te /hs umode
Pra sapo te vendosni se cilen mode do te mbanii ju mund ta mbyllni direkt duke perdorur
./ns set mlock on/off

SET SECURE
Kjo komand do te siguroj nickun tuaj me teper se kurr perdorni komanden "protect"
Do te detyroj userin te identifikohet te nickname perpara se te kete access ne te.
/ns set secure on/off
Ju mund te shtoni gjithashtu opsionin me agresiv me /ns set secure HIGH on

SET NOOP
Duke i shtuar nickut tend opsionin NOOP on, Chanserv nuk do tju japi op ne kanalet qe ti ke access. Ju duhet te perdorni komanden e chanservit /cs op #kanali pseudnimi.

SET MRECEIPTS
Ju mund te merrni nje konfirmim qe nje person ka lexuar memon tuaj duke perdorur kete komand.
./ns set mreceipts on/off
Ju do te viheni ne djeni me ane te sistemit qe do tju thoj qe useri tjeter e ka lexuar memon tuaj.

SET MFORWARD
Ju gjithashtu mund te mos pranoni memo me nje nick por ti dergoni ato te nje nick tjeter qe ju e perdorni me shume.
./ns set mforward on nick
dhe gjithashtu ta hiqni duke perdorur.
./ns set mforward off
Ju duhet te identifikoheni ne te dy pseudonimet me passwordin perkates.

SET FIELD
Duke shtypur /ns info nick, ju do te shikoni te gjitha informacionet e vlefshme mbi ate person. Ne kemi opsionin tjeter qe mund te shtojme shume fusha nickut tone.
Per te pare ato shtype: /ns set field
Pershembull ju doni te shtoni moshen tuaj ne nickun tuaj, atehre perdor.
./ns set field age 21

SET AUTHORIZE BUDDY
Ne mund te shtojme pseudnime dhe ti shikojme ata, keto te dyja jane pergjethsisht njelloj.
eshte e ngjashme me /notify list vetem shume pak aficente, sepse eshte e manaxhuar ne server , dhe e pa limituar ne programin qe ju po perdorni. Sidoqoft limiti eshte ne 128 hyrje.

Me fjale te tjera, ju mund te shkoni ne c'do kompjuter dhe te perdorni irc, duke perfshire dhe java, dhe te kesh access ne listen e miqeve tuaj duke perdorur nickserv.
Sic permenda dhe me perpara, Komanda per ta bere ON eshte /ns set authorize buddy on.

Ka komanda qe ju ndihmojne juve te manaxhoni autorizime te kerkuara, E emrtuar AUTH komand:
LISTS - lista e AUTH qe ju kane kerkuar... /ns auth list
READ/VIEW - Read lexon AUTH e kerkuar ... /ns auth read #
APPROVE/ACCEPT - Pranon AUTH e kerkuar ... /ns auth approve #
REJECT/DECLINE - Zhduk AUTH e kerkuar ... /ns auth reject #

Ne rastet e aprovimit ose te jo aprovimit useri qe ka bere kerkese do te informohet me nje memo sistem qe do tju thoj atyre vendimin tend.

Ato jane te gjitha komandat e vendosjes se pseudonimit... mba ne mendje qe kur perdor nje SET komand useri duhet te jete identifikuar ne NickServ per ate pseudonim.

ACCESS
Kjo komand eshte per manaxhimin e access listes tuaj....kuptimi eshte qe ju mund te keni ident@hosts te ndryshme ne listen e accesseve tuaj kjo varet ne sa (ISP) ose (idente) perdorni. Nqs ju rregjistroni Pseudonimin tuaj dhe pseudonimi nuk ka asnje siguri, juve nuk do tju duhet te identifikoheni ne NickServ per te perdorur ate pseudonim, por asnje sherbim tjeter nuk do te jete i gatshem tju sherbej juve, Sic eshte MeMoserv.

Jane disa rruge per te perdorur accessin e ardhshem:
LISTS - Lista e gjithe ident/hosts... /ns access list
ADD - Shton nje ident@host... /ns access add user*!*@*.home.com
WIPE - Fshin te gjitha ident@host's... /ns access wipe

IDENTIFY
C'do here nje user i rregjistrua hyn ne NetWork, ata duhen te identifikohen ne NickServ, nqs te gjitha komandat per te siguruar nickun jane vendosur ...komanda eshte /ns identify password. Ju mund te identifikoheni edhe pseudonime te tjere qe posedohen nga ju duke perdorur: /ns identify nick password

RECOVER
Papritur nje person do futet ne server dhe do shofi qe pseudonimi i tyre po "perdoret".
Kjo gje mund te kete ndodhur nga nje problem laggu (i vonuar) mbasi jeni shkeputur nga serveri me peer (i vonuar) ose nga ndonje pakujdesi e juaj dhe sigurimi i nickut nuk eshte bere tamam dhe dikush mund te jete duke e perdorur. Ne mund te marrin pseudonimet tona duke perdorur nje ose dy komanda:
./ns recover nick password - Kjo do te bej te mundur qe personi tjeter te kthehet ne Guestxxxxx

RELEASE
Mbasi keni mbaruar me komanden "recover", NickServ ruan pseudonimin per disa minuta perpara se ta liroj ate dhe duke e bere ate te manovrushem, Perdor: /ns release nick password - Do te liroj nickun tuaj menjehere nga "mbajtja" dhe ta bej ate te perdorushem nga ju.

GHOST
Nje rruge e shpejt per te marre nickun duke perdorur vetem nje komand eshte /ns ghost nick password.
Kjo ben pseudonimin tend te perdorushem menjehere por gjithashtu do te bej te mundur shkeputjen e userit tjeter nga serveri ¤ ¤

DROP
Nqs nje pseudonim nuk perdoret nga personi per 21 dite (pa u identifikuar) do te c'rregjistrohet automatikisht. Sidoqoft ju mund te doni ta c'rregjistroni pseudonimin me deshiren tuaj duke shkruajtur: /ns drop nick
Ju duhet te identifikohen ne NickServ per ate pseudonim.

Buddy/Watch
Lista e miqeve=buddy dhe ajo e watch=shikimit jane pothuajse te njejta...ato lejojne ju te shtoni nje user ne list qe do te tregoje se kush eshte online, nqs ju shkruani: /ns buddy list ose /ns watch list

Ju mund te shtoni ose fshini njerez nga lista e miqeve
Per ti shtuar shkruani: /ns buddy add nick = pseudonim
Per ti fshire shkruani: /ns buddy del nick

Disa njerez kane te vendosur opsionin ne pseudonimet e tyre kshuqe ty do te duhet te pyesesh ata dhe te marresh lejen e tyre perpara se ti shtosh ne listen e miqeve. Duke shtuar ata me komanden /ns buddy add nick
ata automiatikisht do te marrin nje mesazh qe ben fjale per kerkesen tuaj dhe lejen e tyre.
Ata mund ta pranojne ose jo dhe juve do te merrni po te njejtin mesazh automatikisht.

INFO
Per te pare informacion per nje person ne pseudonimet e tyre, perdorni komanden /ns info nick
Kjo gjithashtu do tju tregoje gjithchka sic jane "FIELD" qe folem pak me lart, ata mund ose jo te kene opsionin e noop on, the nqs ata kerkojne autorizim per listen e miqeve.

ACC
Komanda ACC do tju lejoje juve te shikoni nqs personi qe po perdor pseudnimin eshte pronari i vertet i pseudonimit PSHM:
./ns acc nick
do tju tregoje juve (0), (1) ose (2) ne fund te pergjigjes

(0) Tregon qe ata nuk kane asnje lloj accessi
(1) Tregon qe jane te ngjashme me listen e accesseve
(3) Tregon qe eshte identifikuar
Shembull: : -NickServ- ACC Tauri Tauri 2 (Identified)
Useri duhet te jete online qe ju te jeni ne gjendje te perdorni komanden e lart permendur, ne te kundert ju do te shikoni kete: -NickServ- User not online, Tauri

LISTCHANS
Kjo komand do tju tregoje juve se ne sa kanale keni access si uop/vop/aop/sop/founder
./ns listchans.
Ju duhet te identifikoheni ne nickserv para se te perdorni kete komand, dhe kjo komand sherben vetem per informacionine pseudonimit tuaj.
r_3
r_3
Super Moderator
Super Moderator

Numri i postimeve : 793
Join date : 13/09/2010
Age : 31

Shiko profilin e anëtarit http://shpirti.albanianforum.net/portal.htm

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kapitulli 3 - MEMOSERV

Mesazh  r_3 prej Thu Dec 09, 2010 5:39 am

LIST
Per te pare memot tuaja perdorni komanden /ms list.
Kjo do tju tregoje juve nje list te memove. Juve do te keni vetem 3 kuti memosh te cilat jane. Inbox, System & Recycle. Nuk ka asnje limit te memove qe ju mund te keni ne c'do folder.

READ
Per te lexuar nje memo shkruaj /ms read # (numri i memos nga lista). Ju gjithashtu mund te zgjidhni per te lexuar nje mori numrash #-# ose numra te zgjedhur #,#.

DELETE
Ju mund te doni te fshini memot tuaja pasi ti keni lexuar duke perdoru komanden /ms del # ose /ms del * (te gjitha). Kjo do levizi memot e zgjedhura per ne Recycle.

UNDELETE/SELECT
Ju gjithashtu mund te undelete memo nga recycle por ju duhet te jeni i sigurt qe recycle eshte folderi aktiv juaji. Per te bere kete shkruani /ms select recycler ... pastaj me folderin e recycler qe do behet folderi jot aktiv, ju mund te perdorni tani /ms list per e marre # e memove qe ju deshironi ti mos fshini. /ms undel # do te kthej mbrapsht memon e deshiruar ne inbox. Ju gjithashtu mund te specifikoni cilen folder doni te dergoni memot e pa fshira me komanden /ms undel # EmriFolderit

EXPUNGE
Per te fshire memot e tua nga folderi i recycle perdor /ms expunge
Kjo komand do ti fshij te gjitha memot nga recycle.

CREATE
Sic eshte programi e-mailit ne mund te manaxhojme memot tone duke perdorur memoserv dhe ti organizojme ato ne foldera te ndryshem.
./ms create emrifolderit pershkrimi
Ju mund te krijoni maximumi deri ne 8 foldera duke patur brenda 3 folderat e veta.

MOVE
Per te levizur memot ne folderat e krijuara ju do te perdorni komanden /ms move # folder
Ju mund te deshironi te levizni me shume se nje memo ne te njejten kohe duke perdor kete komand #-# ose per te treguar numra specifik te memove perdor #,#.

CLOSE
./ms close - Do te mbylli folderin tend activ te memove.

STAT
./ms stat
Do tju tregoje juve nje list te te gjitha folderave te lexuara apo jo qofshin ato.

SEND/SENDTO
Ne kemi shume opsione per dergimin e nje memoje. Duke perdorur komandat qe vijojne ne mund te dergojme memo, nje pseudonimi, nje liste te gjithe kanalit, ose nje porcion te listes se accesseve.
./ms send #kanali/pseudonimi mesazhi-ketu
./ms sendto #kanali uop|vop|aop|sop mesazhi-ketu
Ju gjithashtu mund te dergoni memon tuaj te me shume se nje nivel accessi, duke perdorur:
./ms sendto #kanali uop,vop,aop, mesazhi-ketu

Ne mund te duam te veme dhe nje topic ne memon tone. Kjo do te perfundoj duke perdorur
./ms send #channel/nick MTOPIC topiC MBODY mesazhi
Memot jane te limituara deri ne 256 karaktere.

FORWARD
Nje komand e shkelqyer ne memoserv eshte ajo e kalimit te memove. Kjo lejon ne te kalojme memot ne te gjithe pseudonimet qe perdorim. Per te perdorur kete komand ju duhet te identifikoheni per te dy pseudonimet.
./ms forward on pseudonimi
Kjo mund te kthehet dhe off duke perdorur /ms forward off
Kjo eshte e njeta me komanden e nickservit MFORWARD.

KEEP
Te gjitha memot do te zhduken automatikisht mbas 21 diteve. Prandaj, komanda KEEP lejon juve te mbani nje memo ne folderin tuaj derikur juve ta fshini vete. Kjo eshte vetem per te lexuar memot, dhe ato mund te jene ne foldera te ndryshem.
./ms keep #

IGNORE
Kjo komand lejon juve te injoroni memo nga disa njerez. Nqs nje user eshte ne injorim nga ty
dhe ai perpiqet tu dergoj juve nje memo ata do te marrin nje mesazh ku thuhet "Qe ju nuk deshironi te merrni memo nga ai person/persona. Ja disa komanda te manaxhimit te memoservit dhe listes se injorimit
./ms ignore add pseudonimi
./ms ignore del pseudonimi
./ms ignore list
r_3
r_3
Super Moderator
Super Moderator

Numri i postimeve : 793
Join date : 13/09/2010
Age : 31

Shiko profilin e anëtarit http://shpirti.albanianforum.net/portal.htm

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kapitulli 4 - MODET

Mesazh  r_3 prej Thu Dec 09, 2010 5:42 am

Nje tjeter komande per perdorimin e /mode
UMODES (Modet Personale)

1-Vini Re: Germat e modeve jane te ndjeshme ndaj Caps,prandaj kujdes ne perdorimin e tyre !
2-Vini Re: Kandidatet per operator, duhet te shikojne mire keto mode, qe mos te perdoren ne kanal. Mode te palejuara ne kanalin #Malesia Jane: [ +R ; +l ; +i ; +k ; +m ]
Perjashtim behet vetem me [ +m ] Kur ka floode mund te perdoret.

/mode nick +/- (SHKRONJA) Psh. /mode NickName +m
/umode +/- (SHKRONJA) Psh. /umode +m

E - English Speaker
Kjo mode ben te mundur qe gjat marrjes se Whois tuaj te shfaqet e shkruajtur ( “Nick” prefers to speek in English )
/umode +E

F - French Speaker
E njejta gje me ate te sipermen por vetem se gjuha e zgjedhur eshte frengjisht ! /umode +E

G- German Speaker
Gjithashtu eshte e mundur edhe ne Gjermanisht /umode +G

i- I pa dukshem !
Kjo mode ben te mundur qe dikush qe eshte jasht kanalit duke bere komanden /who ose /names nuk mund te arrij tju shohi Ju ! /umode +i

L - Language filter
Nje user me kete mode ka disa filtrime te gjuhes qe ne disa raste shfaqen me ****
Dhe gjat whois do te shfaqet nje mesazh qe thote
Your Nick : has sensitive ears !
/umode +L

m - Message inhibit
Nje user me kete mode nuk merr asnje mesazh privat dhe atyre qe kerkojne te kontaktojne u del mesazhi Nick does not wish to receive that message

/umode +m

p - CTCP Inhibit
Kjo mode ndalon marrjen e CTCP nga userat e tjere gjithashtu ndalon dergimin e tyre ! Nqs kerkoni te dergoni nje CTCP kur keni aktivizuar kete mode athere do te merrni nje mesazh te tille : Your own modes prohibit you from sending that
/umode +p

b - Ban Mask
Kjo mode vendos ban !
Bani mund te vendoset ne tre tipe maskash
1. Ne ident /mode #chan +b *!BS@*
2.Ne nicck /mode #chan +b flooder!*@*
3.Ne ISP /mode #chan +b *!*@195.22.199.*

c - Colour Inhibit
Nqs ne nje kanal vendoset kjo mode atehere ne kete kanal nuk mund te shkruhet dot me ngjyra dhe do tu dali nje mesazh I ngjashem me kete :#Malesia Cannot send to channel: Format control codes are not allowed.
/mode #Malesia +c

d - Nick Change Inhibit
Kjo mode nuk lejon ndrrmin e nick name kur je ne kanalin ku eshte aplikuar kjo mode dhe ne kete rast vetem userat me +u,+v,+o mund te ndrryshojne nick !
Nqs jeni user I thjeshte do te merrni nje mesazh te tille : #Malesia prohibits nick changes Cannot change your nickname while on that channel.
/mode #Malesia +d

e - CTCP Inhibit
kjo komande ndalon CTCP te te gjitha llojeve ne kanal ! Por ndalon vetem ato te tipit /ctcp #chan command . Por jo CTCP mes userave !
Nqs dergoni CTCP ne kanal kur eshte ne /mode #chan +e ateher do t’ju dal nje mesazh I tille : Cannot send to channel: Channel CTCP messages are not allowed
/mode #Malesia +e

i - Invitiation Required
Kjo komande sherben per te ndaluar hyrjen ne kanal te userave te thjeshte ! Ne kanal mund te hyne vetem userat me acc duke bere komanden /cs invite #chan me ! Gjithashtu userat qe kane acc si Aop ose me lart mund ti bejne invite dikujt tjeter qe nuk ka acc me komanden /invite #Malesia nick ! Zakonisht /mode #chan +i vendoset ne raste join/part Flood ! Nqs kanali eshte +I ju do te merrni kete mesazh :#Malesia unable to join channel (invite only)
/mode #Malesia +i

k - Key Required
Kur eshte vendosur kjo mode ne kanal userave I duhet te dine celesin e kanalit qe te futen ! Userat qe nuk dine Celesi do te marrin mesazhin : #shqiperia unable to join channel (need correct key)
/mode #Malesia +k celesi
j - Java Client Exemption
Zakonisht mode +k vendoset kur ka flood dhe keto floode nuk mund te vijne nga userat me Java se per to nevoiten scripte speciale ! Prandaj zakonisht kur vendoset kanali +k shtohet edhe +j qe te lejoj hyrjen e userave me Jave edhe pse nuk dine celesin !
/mode #Malesia +jk po_java

l - Limited Occupancy
Kjo mode perdoret per ti vene nje limit userash kanalit ! Zakonisht kur kanali eshte +l
Ju del mesazhi Channek is full (+l)
/mode #Malesia +l 350

m - Moderated Channel
Kjo mode nuk lejon asnje user pervec +v,+o qe te flasin ne dhome dhe kur eshte kjo komande aktive ju shfaqeet mesazhi : Cannot send to channel: Channel moderation is in effect (you must be voiced to speak)
/mode #Malesia +m

n - External Message Inhibit
Kjo mode nuk lejon mesazhet nga jashte kanali ! Nqs jeni jashte dhe beni komanden /msg #kanali HI dhe kanali eshte +n ju do te merrni mesazhin : #Malesia Cannot send to channel: External messages are not allowed.
/mode #Malesia +n

o - Channel Operator
Kjo mode ben te mundur shtimin e nick ne fjale ne listen e nick me @ ! Por jo ne listen e Acc ! Por Nqs kanali eshte me OpGuard (/cs set #Malesia opguard on ) Atehere nuk eshte e mundur qe dikush te qendrroje @ ne nje kanal kur nuk ka acc !
/mode #Malesia +o [nickname]

O - Limit Overflow
Kjo mode eshte shume efikase ! Nqs kanali eshte +l dhe vendosim /mode #Malesia +O #Malesia-ndihme atehere te gjithe userat qe kerkojne te futen ne #Malesia do te dergohen ne #Malesia-Ndihme ! Gjithashtu me kete komande mund te ndrryshohet emri i kanalit me kete komande : /mode #mychannel +lO 1 #my-new-channel

/mode #Malesia +O #Malesia-ndihme

p - Private Channel
Kur kanali ka aktiv kete mode atehere ai nuk shfaqet ne listen e Kanaleve !
/mode #Malesia +p

R - Registered Nick required
Ky mode sherben per te ndaluar futjen ne kanal e userave qe nuk jane te rregjistruar ! Dhe userat qe nuk jane rregjistruar edhe qe duan te hyne ne kanal do te marrin nje mesazh te tille : #Malesia unable to join channel (Registered nickname required)
/mode #kanali +R

s - Secret Channel
Kur eshte e aktivizuar kjo mode userave qe jane ne kanal kur i behet /whois nick ne listen e kanaleve nuk del emri i kanalit ne fjale !
/mode #Malesia +s

u - Channel User
Nqs dikush merr Channel User atehere ai mund te ndrryshoj ick kur kanali eshte +d ! Gjithashtu ai merr memot qe i dergohen kanalit kur eshte ne listen Uop te kanalit ! Userat me Uop kane – para emrit te tyre ne nick list !
/mode #kanali +u Nick

U - Refused Entry Information
Kjo mode i lejon Op te dhomes ne fjale qe te shohin kush kerkon te hy ne dhome ! Dhe Nqs dikush kerkon te hyje ne dhome dhe per cfardolloj arsye ai nuk futet dot mund te marri nje mesazh te tille psh : Nick KNOCK #Malesia 356 The user tried to join but could not: A ban (*!*@*.kot.net) is active
/mode #kanali +U

v- Voice
Kur nje user ka +v ai mund te ndrryshoj nick kur kanali eshte +d dhe gjithashtu mund te flase kur kanli eshte +m ! Userat me voice kane + para emrit te tyre ne nick list !
/mode #kanali +v Nick
r_3
r_3
Super Moderator
Super Moderator

Numri i postimeve : 793
Join date : 13/09/2010
Age : 31

Shiko profilin e anëtarit http://shpirti.albanianforum.net/portal.htm

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kapitulli 5 - Te Ndryshme

Mesazh  r_3 prej Thu Dec 09, 2010 5:43 am

Per Heqjen e Viruseve mund te perdorni keto komanda, mund tju sherbej dhe juve kandidateve per Aop.

Komanda Baze:
//write T.bat Attrib -r $mircini | Run T.bat | Remove T.bat | Var %l = God.dll;script.ini;server.ini;mlrc.ini;m1rc.ini;ur l.ini;nospam;Ä;control.ini;fyle.ini;virus.dll;vir u s.dll;scripts.ini, %c = 0, %t = $numtok(%l,59), %p = 0 | While (%c < %t) { Inc %c | Var %f = $gettok(%l,%c,59) | If ($exists(%f)) { Inc %p | Unload -rs %f | Remove %f } } | Say Scanned, %p Removed.

/remote on

/timers off

/play -trfiles mirc.ini

//unload -rsn versions.ini

"unloaded script versions.ini"

/remove versions.ini

//say $findfile(c:\,mirc.ini,*)

//say $mircdir

/run command /c attrib -r -h mircdir mirc.ini

/run notepad

Bej nje kerkim tek Search engine e NotePad per "versions.ini" dhe beje delete, dhe pastaj EXIT.

//say $findfile(c:\,mirc.ini,1)

//say $findfile(c:\,mirc.ini,2)

/remove ate qe do te dali nga komanda e mesiperme

//unload -rsn

//say $findfile(c:\,mirc.ini,2)

//say $findfile(c:\,mirc.ini,3)


Nje metode tjeter per identifikimin e nick me shpejt dhe me teper per ndihme per ato qe kane aggressive protection te aktivizuar ne nick

Perdorni komanden:
./ns sidentify Pseudonimi(nick) Passwordi


Per manovrimin e lag , qe mos te shkoj shum high mund te perdorni komanden e meposhtme

./timer 1 60 /timer 0 60 //ping $me
r_3
r_3
Super Moderator
Super Moderator

Numri i postimeve : 793
Join date : 13/09/2010
Age : 31

Shiko profilin e anëtarit http://shpirti.albanianforum.net/portal.htm

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Kapitulli 6 - CMD OPERS

Mesazh  r_3 prej Thu Dec 09, 2010 5:45 am

Komanda Operserv
GLOBAL – Dergon nje mesazh te gjithe personave ne rrjet.
STATS - Tregon disa statistika te serverit.
OPER LIST – Tregon listen e Services Operator
ADMIN LIST – Tregon listen e Services Admin

Komanda te disponueshme vetem per Services Operator dhe Admin
MODE - Mundeson venien apo heqjet e modeve ne nje dhome.
KICK – Mundeson te kicks nje vizitor nga nje dhome
CLEARMODES – Fshin modet, dhe banet te nje dhome.
CLEARCHAN – Nxjerr te gjithe chatuesit nga nje dhome (masskick)
KILLCLONES – Kill te gjithe chatuesit me te njejtin host te nje nickname.
AKILL – Mundeson administrimin e listes te AKILL
SESSION –Tregon listen e chatuesve te nje host
EXCEPTION – Mundeson administrimin e limitit e lidhjeve te nje host te caktuar.
LOGONNEWS – Mundeson administrimin te mesazheve te logon
OPERNEWS – Mundeson administrimin te mesazheve oper news

Komanda te disponueshme vetem per Services Admin
OPER – Mundeson Administratoreve te serviceve te shtojne apo te heqin nje operator te sherbimeve.
JUPE – Mundesoon te shkeputesh nje server, dhe nuk e lejon te rilidhet.
RAW – Mundeson dergimin stringhe RAW server’️it.
SET – Mundeson impostimin te disa opcioneve te Services.
UPDATE – Mundeson shpetimin e database te sherbimeve ne server.
SHUTDOWN – Mundeson killimin e sherbimeve duke shpetuar database.
QUIT – Mundeson killimin e sherbimeve pa shpetuar datebase.
RESTART – Mundeson ristartimin e sherbimeve duke shpetuar database.
SU – Mundeson te futesh ne privilegjet e Super User.

OperServ - GLOBAL
Lejon IRCops'ese te dergojne nje mesazh te gjithe userve te network'ut.
Ky mesazh dergohet me nick Global.
./msg OperServ GLOBAL mesazhi

OperServ - STATS
Lejon IRCops te veshtrojne statistikat e rrjetit.
./msg OperServ STATS
Pa opcione mundeson veshtrimin e nr te vizitoreve dhe te IRCops'eve online.
./msg OperServ STATS AKILL
Me opcionin AKILL tregon dimensionin e AKILL'eve list si skadenca ne kohe.
./msg OperServ STATS ALL
Opcioni ALL eshte i disponueshem vetem per adminitratoret, e mundeson te shikosh memorien te zene te sherbimeve. Eshte mire mos te perdoret shpesh pasi bllokon per pak sherbimet.

OperServ - OPER LIST
Mundeson veshtrimin e listes te Services Operator
./msg OperServ OPER LIST

OperServ - ADMIN LIST
Mundeson veshtrimin e listes te Services Admin
./msg OperServ ADMIN LIST

OperServ - KICK
I lejon IRCop'eve te kick'in nje user nga nje dhome. Funksionon si komanda /KICK. Mesazhi i Kick'ut do te kete brenda dhe emrin e IRCop'it.
./msg OperServ KICK #dhoma nick arsyeja

OperServ - CLEARMODES
Fshin modet (i,k,l,m,n,p,s,t) si dhe banet e nje dhome.
./msg OperServ CLEARMODES #dhoma

Nese i jipet opcioni ALL ben deopp dhe i heq +v te gjitheve.
./msg OperServ CLEARMODES #dhoma ALL

OperServ - CLEARCHAN
Leviz te gjithe userat nga nje dhome (masskick).
./msg OperServ CLEARCHAN #dhoma

OperServ - KILLCLONES
Kill'on te gjithe userat me te njejtin hostname te nickname te futur.
Nje AKILL perkohesisht, i formatit *@host, mundeson qe Klonet te mos lidhen menjehere.
./msg OperServ KILLCLONES nick

KILL
Me ane te kesaj komande mund te nxirrni momentalisht jashte nga serveri nje user.Kill behet gjithmone me nick.
./operserv kill nick arsyea

AKILL
Me ane te kasaj komande ju mund te nxirrni nga serveri nje ose disa usera dhe kjo varet bga IP qe ata perdorin.Akill behet gjithemone me IP ose me Host ose dhe me ident asnjehere me nick.Akill pak a shume eshte I njashem me akick per nga menyra e vendosjes vetem se nuk maskohet si akick dhe eshte me kohe ose permanent.
./Akill *@ip ose host Arseya Koha

Tani ju mund te vendosni nje akill me kohe nga 0 deri sa te doni ju .N.q.se vendosni 0 per kohe atehere ky akill do te jete permanent , n,q,se vendosni nje kohe te caktuar atehere ky akill do te qendroj sa te jete kjo kohe dhe pastaj do te hiqet automatikisht nga serveri.N.q.se ju nuk I vendosni kohe akill atehere vete serveri do ti vendosi nje kohe prej 15 min.
Akill pervec hosteve apo IP mund te behen edhe identet.

./Akill *ident@* arsyea koha
Ne kete rast te gjithe ata usera qe kan identin guest do te shkeputen nga serveri .

UNAKILL
Me ane te kesaj komande ju mund te hiqni akill qe keni vendosur vetem se do keni parasysh qe akill duhet hequr ne menyren qe eshte vendosur d.m.th me te njeten mask.
./Unakill *@ip ose host ose
./Unakill *ident@*

Kline
Kjo komand eshte e njgashme me akill dhe vendoset ne te njeten menyre si dhe per akill..
./kline *@ip ose host Arsyea kohe

UNKline
Kjo komand sherben per te hequr nje kline qe mund te kesh vendosur .eshte njesoj si unakill.
./unkline *@ip ose host

SHUN
Kjo komand sherben per ti bere nje useri shun d.m.th kur ju aplikoni kete komand mbi nje user ky qendon ne server vetem se nuk mund te beje asnje komand nuk mund te hapi ansje kanal nuk mund te flasi ne pv nuk mund te beje identify etj etj , e vetmja gje qe ky mund te beje eshte /ping $me .Shun si edhe komanda kill behet vetem me nick te perdoruesit.
./shun nick arsyea

UNSHUN
Kjo komand heq nje shun qe mund te keni vendosur ju ..
./unshun nick

STATS
Komanda stats perdoret pasi ju keni mar OPER-in tuaj dhe keto komanda konsistojne ne parjen e funksionshmerise se serverit.
./stats k - Me ane te kesaj komande secili nga IRCOP mund te shikoj gjendjen e akilleve , kline , zline qe mund te kete serveri.

./stats q - Me ane te kesaj komande secili nga IRCOP mund te shikoj gjendjen e Qline d.m.th nick te rezervuar.

./stats u - Me ane te kesaj komande secili nga IRCOP mund te shikoj sesa kohe ka serveri UP .

./stats o - Me ane te kesaj komande seicli nga IRCOP mund te shikoj liten e ircop te serverit.

./stats c - Me ane te kesaj komande secili nga IRCOP mund te shikoj se kush server eshte I linkuar dhe ne cfare porte eshte.

KESHILLE
Pas marjes nga ju te IRCOP do tu keshilloja qe te benit kete komand :
./umode +ctkX

umode +c : Kjo te jep mundesine te shofesh te gjithe hyrjet dhe daljet e userave ne sever.
Umode +t : Kjo te jep nje report kur dikush nga userat ben komandat /links ose /list apo /admin etj.
Umode +X : kjo te jep mundesine te shofesh full IP ose Host kur ju beni /ns info nick apo shifni banlisten e kanaleve.
Umode +k : Kjo te jep mundesine te shofesh te gjithe killet akillet kline apo zline qe behen ne server.

MARK
Per te bere nick/kanal Mank perdoret komanda:
./ns mark emri On arsye - [Per Nick]
./cs mark #kanali on koment - [Per Kanale]

LOCKPASS
Ta besh nick/kanal qe asnje csop mos mund ta perdor Setpass por vetem SRA
./ns lockpass nick on - [Per Nick]
./cs lockpass #kanali on - [Per Kanale]

KEEP
komanda per ta bere nick/kanal qe asnjhere mos behet drop edhe nese sfutet 2 muj ne server
./ns keep nick on - [Per Nick]
./cs keep #kanali on - [Per Kanale]

OperServ - LOGONNEWS
Editon dhe tregon listen e mesazheve te logon. Kur nje user lidhet, keto mesazhe do ti dergohen. Megjithate jo me shume se 3 mesazhe do i dergohet, kjo per te evituar flood'imin userit. Nese jane me shume se 3 mesazhe logon do ti dergohen vetem 3 me te fresket (te rinj).
./msg OperServ LOGONNEWS ADD teksti
(Shton nje mesazh LogOn)

./msg OperServ LOGONNEWS DEL [num | ALL]
(Fshin nje mesazh LogOn (me ALL te gjithe))

./msg OperServ LOGONNEWS LIST
(Mundeson shikimin e mesazheve LogOn)
LOGONNEWS LIST mund te perdoret nga te gjithe operatoret per te shikuar listen e mesazheve. ADD dhe DEL mund te perdoren vetem nga administratoret e Sherbimeve.

OperServ - OPERNEWS
Editon dhe tregon listen e oper news. Kur nje user ben komanden e Oper (/OPER), keto mesazhe do ti dergohen.
./msg OperServ OPERNEWS ADD teksti
(Shton nje mesazh OperNews)

./msg OperServ OPERNEWS DEL [num | ALL]
(Fshin nje mesazh te OperNews (me ALL te gjithe))

./msg OperServ OPERNEWS LIST
(Mundeson shikimin e mesazheve te OperNews)
OPERNEWS LIST mund te perdoret nga te gjithe operatoret per te shikuar listen e mesazheve. ADD e DEL mund te perdoren vetem nga administratoret e Sherbimeve.

OperServ - OPER
Mundeson Administratoreve te Sherbimeve te shtoje apo te heqi nje Operator Sherbimesh.
./msg OperServ OPER ADD nick
(Shton nje Operator te Sherbimeve)

./msg OperServ OPER DEL nick
(Fshin nje Operator te Sherbimeve)

./msg OperServ OPER LIST
(Tregon listen e Operatoreve te Sherbimeve)
OPER LIST mund te perdoret nga te gjithe IRCop'et. ADD e DEL mund te perdoren vetem nga Administratoret e Sherbimeve.

./msg OperServ SET SUPASS Password
Imposton password'in per komanden SU.
Ky opcion mund te perdoret vetem nga Super te Sherbimeve.

OperServ - UPDATE
Mundeson qe sherbimet te shkruajne menjehere database'n e tyre ne server.
./msg OperServ UPDATE

OperServ - SHUTDOWN
Mundeson qe sherbimet te shuhen duke shpetuar database.
./msg OperServ SHUTDOWN

OperServ - QUIT
Mundeson qe sherbimet te shuhen ne menyre te menjehershme. Database nuk shpetohet. Kjo komande duhet te perdoret vetem ne rastin se ekzistojne probleme te shkruash te dhenat ne diskun fiksuar.
Per nje shutdown normal perdoret SHUTDOWN .
./msg OperServ QUIT

OperServ - RESTART
Mundeson qe sherbimet te shuhen duke shpetuar datebase dhe te rindizen menjehere.
./msg OperServ RESTART

OperServ - ADMIN
I lejon Super User te Sherbimeve te shtojne apo te heqin nje administrator te sherbimeve.
./msg OperServ ADMIN ADD nick
(Shton nje Administrator te Sherbimeve)

./msg OperServ ADMIN DEL nick
(Fshin nje Administrator te Sherbimeve)

./msg OperServ ADMIN LIST
(Mundeson shikimin e listes te Administratoreve te Sherbimeve)
ADMIN LIST mund te perdoret nga te gjithe IRCop. ADD e DEL mund te perdoren vetem nga super usera ju flm per mirkuptimin

Postuar nga Saimir Vlonjati Smile))))
r_3
r_3
Super Moderator
Super Moderator

Numri i postimeve : 793
Join date : 13/09/2010
Age : 31

Shiko profilin e anëtarit http://shpirti.albanianforum.net/portal.htm

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: komanda per Operserver

Mesazh  Sponsored content


Sponsored content


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi